Home     Contact     Groengas
CNG - Aardgas
LNG - Vloeibaar aardgas
Groengas
Meer alternatieve brandstoffen
Fuwell nieuws
Fuwell voor exploitanten
Fuwell voor particulieren
Fuwell voor bedrijven & overheden
Fuwell voordelen
Fuwell locaties & betaalwijzen
Fuwell Card
Links
Contact

Meer alternatieve brandstoffen

Naast CNG, Groengas en LNG zijn er nog twee andere alternatieve brandstoffen waar we u graag over willen informeren.

CO₂(her)gebruiken voor geconditioneerd vervoer
Kooldioxide (CO₂) als betrouwbare, krachtige en buitengewoon stille koeling voor koeltransportwagens met minimale gevolgen voor het milieu.
De hiervoor gebruikte CO₂ wordt herwonnen als een afvalproduct van kunstmest- en ammoniaproductie en wordt als vloeibare brandstof opgeslagen in speciaal hiervoor gebouwde tankstations. De koeling van de laadbak wordt nu verzorgt door vloeibaar CO₂ als koelmiddel te gebruiken i.p.v. een dieselaggregaat.

  • Goedkoper: In landen met hoge dieselprijzen is de prijs van vloeibare CO₂lager dan de lokale dieselprijs. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid van subsidie, omdat u met een milieuvriendelijk(ere) wagen rijdt.
  • Zuiniger: CryoTech-systemen kunnen de temperatuur viermaal sneller verlagen en herstellen dan een traditioneel systeem.
  • Geluidsstil: Op zijn luidst is het systeem 90% stiller dan een traditionele koelunit op diesel en stiller dan het gebruikelijke achtergrondgeluid in een kantooromgeving.
  • Schoner: De vloeibare kooldioxide (CO₂) is afkomstig van gerecycled afvalgas en heeft daardoor geen cumulatief effect op de totale opwarming van de aarde.
  • Onderhoudsvriendelijk: Het systeem heeft minder bewegende (onder)delen, daardoor het gaat langer mee.

Meer informatie over het (her)gebruiken van CO₂voor geconditioneerd vervoer, vindt u op de website van Thermoking.
Blue One 95

Blue One 95 is een nieuwe, innovatieve brandstof. Blue One 95 is schoner en goedkoper en levert betere prestaties dan reguliere brandstoffen. Voor Blue One 95 wordt gebruikgemaakt van natte ethanol. Omdat dit minder intensief hoeft te worden gedroogd, is dit minder belastend voor het milieu dan de productie van droge ethanol. Daarnaast verhoogt dit de kwaliteit van de brandstof en de prestaties van de motor. Blue One 95 is geschikt voor alle benzinemotoren die vanaf 2001 op de markt zijn verschenen.
  • Goedkoper: De productprijs van Blue One 95 is lager dan die van Euro 95. Blue One 95 bevat een groter aandeel ethanol dan Euro 95, wat voor een accijnsverlaging zorgt. Door de scherpere adviesprijs en minder brandstofverbruik kan uw besparing oplopen tot één volle tank per jaar.
  • Zuiniger: De in Blue One 95 gebruikte ethanol heeft een lager brandstofverbruik tot gevolg, de besparing kan oplopen tot 3%.
  • Schoner: De 15% ethanol die wordt toegevoegd aan Blue One 95 heeft een lagere CO₂-uitstoot dan benzine.
  • Onderhoudsvriendelijk: Het is bewezen dat de toepassing van de juiste hoeveelheid water de prestaties van benzinemotoren bevordert. Door het gebruik van natte ethanol bevat Blue One 95 een verhoogd percentage water (oplopend tot maximaal 1%).

Meer informatie over Blue One 95 vindt u op de website van Blue One 95.